فلسفه جدید در مورد چگونگی ساخت هتلها، شیوه دستیابی به طراحی معماری را تغییر داده است معماران وقتی در حال طراحی هستند، باید به این سؤال پاسخ دهند: «میخواهیم هتل چه داستانی تعریف کند؟ درواقع، هویت هتل باید با مفاهیمی پیرامون تجربه مهمانان ادغام شود و طرح کلی را با جزئیات بیشتر در فرم و عملکرد نمایان سازد. حجمها، کارکردها، مواد و ترکیبات آنها، گوشت و استخوانها را به داستان هتل میبخشد. این نوع معماری اکنون از طریق فرآیند طراحی، داستان «هتل سیویتل» را رمزگشایی میکند.
هتل پنج ستاره سیوتیل با مساحتی بالغ بر 25588 مترمبع در میدان حافظ جزیره کیش واقع شده است. شرکت مهندسین مهراز گستر، مشاور و مجری ساخت این هتل است. هتل سیویتل همانند یک ارگانیسم زنده و در عین حال ساختمانی است که از معماری بومی بنا گشته است. این هتل توانسته طراحی الهامبخش خود را برجسته کند و نتیجهای بینظیر برای مهمانان داشته باشد. از آنجا که همه چیز به هم متصل هستند، کانسپت طراحی بیرونی و داخلی هتل منجر به تجربیات بینظیر و شاد برای مسافران میشود.
شرایط آب و هوایی منطقه که هتل در آن قرار دارد، اولین و مهمترین عواملی است که مورد توجه قرار دارد. نوع آب و هوا بخشهایی از فضای بیرونی هتل، نحوه تعامل با فضای داخلی و همچنین اینکه چه مهمانان میتوانند در هتل اقامت کنند را تا حد زیادی مشخص میکند. جهتگیری طرح ساختمان با حرکت خورشید در اطرافش، الهامبخش معمار هتل سیویتل بوده است تا بتواند مناطق مختلف بنا، کارکردها، انتخاب متریال، بافتها و حتی رنگها را مشخص کند.
ایده طراحی هتل سیویتل، نشاندهنده این موضوع است که معمار مناطق بومی کیش را در ترکیب فضای بیرونی هتل در اولویت قرار داده است. شکل سه پَر یا سه وجهی پلان دقیقاً بازگوکننده ارتباط بین طراحی برطبق نمادهای جزیره است. هسته مرکزی که تشکیل یک مثلث را میدهد، نقطه کانونی طرح پلان است. هر سه ضلع مثلث به به داخل خمیده شدهاند، انگار هسته مرکزی اضلاع را به سوی خود میکشد! این سبک طراحی پلان، روحیه سخاوتمندانه هتل را نشان میدهد، و بیش از آنکه دافع باشد جاذب است؛ همچون پدری که هر رهگذری را در آغوش خود میگیرد. طراحی گرد و عدم استفاده از نقاط تیزگوشه در نما، بازگوکننده توجه معمار به این موضوع است که هتل در یک جزیره بنا گشته است که دورتادورش را امواج دریا محصور کردهاند.
اگر در نظر بگیرید که هفت ثانیه اول دیدن یک بنا، شکل نهایی آن را در ذهن ناظر شکل داده و در تجسم او عینیت مییابد، پس میتوانیم به راحتی بفهمیم که نمای اصلی ورودی هتل برای ذهنیت مثبت مخاطب چقدر مهم است. با مشاهده نمای اصلی، اولین نقطه پذیرش مهمانان، ورودی هتل است. در طراحی سیویتل، معمار این واقعیت را به خوبی دانسته است که در این مرحله میهمانان اولین تصور خود از شخصیت ساختمان را در ذهن ایجاد میکنند.
در این زمینه، زیباییشناسی ورودی هتل به خوبی حواس مشتری را فعال میکند. از نظر کاربردی، ورود هتل عبور و مرور راحت مسافران را فراهم میکند. در عین حال، طراح اطمینان داشته است که ورودی در نگاه اول به وضوح از دور نیز قابل مشاهده است، هر چقدر هم که مورفولوژی یا چیدمان هتل سیویتل عجیب باشد، هیچ چیز بدتر از مسافر خستهای نیست که در جستجوی پیدا کردن ورودی هتل باشد!
پس از عبور از آستانه، به ورودی پذیرایی میرسیم که از نظر تئوری به جایی میرسد که مسافر احساس امنیت و آمادگی لازم برای مودر پذیرش قرار گرفتن از سوی کارمندان را داشته باشد. مجموعِ ورودی، لابی و پذیرش هتل به خوبی حس استقبال گرم، صمیمت، زیبایی و لوکس بودن را به مهمانان القاء میکند و به آنها این تأییده را میفرستد که هتل مناسبی را انتخاب کردهاند. آخرین مرحله ورود مشتریان به هتل، مسیری از پذیرش به اتاق است که باید آنها را برای انتقال راحت از فضایی عمومی به قسمت خصوصیتر آماده کند. در مسیر عبور از لابی تا اتاق، با نگاهی اجمالی از شگفتیهای طراحی مدرن، مسافران حضور در مکانی منحصربه فرد را احساس میکنند.
اتاق جایی است که میتوان ضربه نهایی را در دل و جان مهمان وارد کرد! در اینجا، داستانسرایی هتل در همه عناصر تشکیلدهنده، از امکانات رفاهی گرفته تا سبک طراحی، همه و همه بازنمود فضایی راحت، ساده و در عین حال لوکس را نشان میدهند. پیکربندی عملکرد اتاق و تقسیم آن در مناطق مختلف که باعث کاهش استرس بر مسافران میشود، از عناصر اصلی طراحی داخلی هتل سیویتل هستند.
برای ساده نگه داشتن چیزها و تصور داشتن یک اتاق بیعیب و نقص و مرتب، فضاهای داخلی هتل در کنار امکانات رفاهی هوشمند، از رنگ های ساده و خنثی و متریال باکیفیت و شیک بهره میبرند. برای معمارنحوه اقامت مسافر بسیار مهم بوده است، که توانسته تمام جزئیاتی را که ممکن است در طولمدت اقامت نیاز باشد را در نظر بگیرد تا بتواند طرح را به طور مؤثر کاربردی سازد. به طور کلی، از زمانی که مسافر در بیرون از هتل در حال تماشای ساختمان است تا وقتی که پا به اتاقش میگذارد، اقامت مهمان باید به معنایی کارگردانی شود! در حالی که مفهوم هتل باید روایت جذب افراد را به چشماندازی تبدیل کند که در آن مواد، بافتها، رنگها و نورپردازی با هم ترکیب میشوند تا یک تجربه یکپارچه را ایجاد کنند، هدف نهایی همچنان تحت تأثیر قرار دادن مهمانان خواهد بود.
آرامش، تفریح، سرگرمی، لذت بردن، معاشرت، تعامل، خاطرهسازی و به اشتراک گذاری آنها، باعث میشود تا معمار در مورد عادات مسافرت و نحوه برخورد با آنها خود را آماده کند. فعالیتها، مناطق اجتماعی و امکانات رفاهی هتل مانند رستوران، استخر و جکوزی (زنانه و مردانه)، کافیشاپ، روف گاردن، سالن ورزش، سینما، سالن همایش و موارد دیگر از عناصر اساسی توسعه این هتل پنج ستاره هستند.
هر ساختمان از نظر معماری، با محوریت انسان و خدمت به هر دو نیاز مهم یعنی کاربردی بودن و زیباییشناختی طراحی میشود. هتل سیویتل به خوبی افراد مختلف از فرهنگهای متفاوت و با نیازهای خاص را دعوت میکند تا تجربهای لذتبخش را با یکدیگر به اشتراک بگذارند.