ساختمان اداری کارخانه کاغذ سازی زنجان

ساختمان اداری کارخانه کاغذ سازی زنجان

ساختمان اداری کارخانه کاغذ سازی راشا کاسپین

با زیربنایی حدود 2500 متر مربع در زمینی به مساحت 2000 متر مربع در زون اداری سایت کارخانه مذکور واقع در شهرک صنعتی شهر زنجان طراحی و اجرا گردید.

ساختمان مذکور در سه طبقه و منطبق با نیاز کارفرما در عملکردهای اداری و رفاهی طراحی گردید.

طبقه همکف با کاربری ترکیبی اداری و خدماتی و با دو دسترسی کاملأ جداگانه از یکدیگر ,امکان تفکیک این خدمات به مراجعین  این ساختمان را فراهم ساخته است . وجود دو دستگاه پله مجزا ضمن انطباق با ضوابط آتش نشانی و ایجاد سهولت بیشتر ارتباط عمودی, به تفکیک هر چه بیشتر این پارامتر کمک شایانی نموده است.

در طبقه اول فضاهای مدیریتی با ایجاد اتاق های کنفرانس، سالن جلسات آموزشی بهمراه اتاق های مدیریت و مالی ، تحقیق و توسعه و … سازماندهی شده است.

در طبقه دوم استقرار فضاهای اقامتی در قالب دو تیپ General و vip با هدف اقامت ها ی موقت جهت پرسنل عالی رتبه یا مهمانان ویژه طراحی گشته است . این طبقه به فضاهایی نظیر سالن ورزشی در کنار یک لابی ویژه بهمراه آبدارخانه مجهز است که تامین کننده بخشی از اوقات فراغت میهمانان در ایام اقامت است.

طراحی معماری این ساختمان با رعایت درونگرایی و حفظ ساختار معماری اقلیمی سرد بنا گشته است و در عین ایجاد فضاهایی متراکم سعی شده  به شیوه های منطقی سیرکولاسیون و روابط صحیح فضاهای اداری توجه شود .

از همین رو ایجاد یک حیاط مرکزی مسقف با پوشش ترانسپارنت شاکله اصلی این طرح را تشکیل داد تا فضاها ضمن تجمیع پیرامون این عنصر معماری , در طبقات به اشتراک فرمی همراه وحدت عملکرد نایل آیند .

ایجاد تراس های طبقه فوقانی بعنوان میان افزارهای ارتباطی عمل می کنند بدین صورت که با ترفیع سطوح وامتداد دیوارها همراه با opening  یا بازشدگی های متناسب با مدول سرامیک نما همراه با تیرک های افقی (پرگلوله) و ایجاد فضاهای سبز متناسب اقلیم ، نقش بسزایی در ارتباط بصری اتاق های اقامتی و فضای بیرونی ایفا میکنند . مضاف بر این که ایجاد پرو خالی ها در حجم کمک شایانی به تعادل بصری در کانسپت این بنا کرده است.

ساختار فیزیکی نمای ساختمان با شرایط اقلیمی آب وهوای سرد کوهستانی و قرارگیری در دسته مناطق دارای زمستانهای بسیار سرد، کاملا سازگار است و بکارگیری سرامیک صنعتی با اجرای خشک مناسب ترین گزینه ممکن برای این اقلیم بود که به بهترین شکل ممکن انجام گردید.

ورودی اصلی این ساختمان با طرحی مبتنی بر الگوهای چهارطاقی و با ایجاد اختلاف سطح و امکان دسترسی از سه طرف به این صفه ورودی و بصورت بیرون زده شکل گرفت و فضای کاملا تعریف شده و متفاوتی را نسبت به ورودی فرعی ضلع دیگر ساختمان که با تونشستگی از بدنه خویش متمایز گشته تصویرکرده است.